Bouw een leven en werk, als moeder van een kind met een hoge behoefte aan support, inclusief jezelf, je gaven en talenten. Vanuit de essentie van wie je nog meer bent.

 

Wie zorgt er voor jou?

Je ontvangt alle support om een leven en werk te bouwen, waarin je kunt herstellen (van alle stress en al het zorgen), weer richting kunt vinden en actie wilt ondernemen voor meer ruimte, rust, avontuur en voeding voor jezelf. En nog zoveel meer. Zodat je kunt floreren, naast het grootbrengen van je kind met liefde, rust, verbinding, hechting, groei, vrijheid en veiligheid. Zonder jezelf uit te putten.

Voeding voor jou

 

De wijze waarop we samen werken is via ouderbegeleiding. We vinden samen dat wat herstel voor je brengt en hoe je jezelf voedt, met plezier als gids.

Veel moeders die graag met me samenwerken, hebben het allerbeste met hun kind voor en worstelen zelf bij aanmelding met:

  • burn-out of weinig energie
  • (levend) verlies
  • vermoeidheid en slaapproblemen
  • een oneindig lange to-dolijst
  • scheiding
  • schaamte en schuldgevoelens
  • angst
  • spanning en overprikkeling

Je ontvangt:

 

Voor alle ouderbegeleidingspakketten ontvang je mijn expertise vanuit mijn methodologie, ervaring, gidsende begeleiding, blauwdrukken waar nodig en oefeningen voor jou èn via jou voor je kind.

 

Je ontvangt in 6 maanden: 

* 1 live mentorgesprek van 1 uur aan zee, locatie Bergen aan Zee.

* 9 tot 18 online 1-op-1 ouderbegeleidingsgesprekken van 1 uur met mij, via zoom.

* Alle support die je nodig hebt, via ons online forum (geen social media). Dit is onze veilige haven, waar je al je vragen en ervaringen kunt delen en mijn 1-op-1 support ontvangt.

 

 

Wie is Marianne?

 

Mijn naam is Marianne Oude Nijhuis, universitair opgeleid orthopedagoog, lid NVO (Nederlandse Vereniging Pedagogen en Onderwijskundigen) en geregistreerd SKJ (Kwaliteitsregister Jeugd), schrijver, mentor voor moeders met een kind met een hoge behoefte aan support, visievolle vakgenoten en creatieve ondernemers. Ik ben sinds 2023 lid van het Genootschap van de Kruk,een initiatief van stichting Alice van der Pas, vanuit mijn verlangen vanuit oa de ouderschapstheorie bij te dragen aan een oudervriendelijke samenleving.

De afgelopen 28 jaar heb ik kinderen, ouders en scholen geholpen met praten, lopen, spelen, leren, lesgeven, empathie, kijken, genieten en nog zo veel meer. Ook met spelen, slapen, verbinden, inleven, liefde tonen, rebelleren, verhalen maken, schrijven en vertellen. Dit is wat luchtige versie van mijn cv en ouvre. Wil je weten wat ik precies allemaal voor een opleidingen, scholing en werk heb gedaan, je mag het allemaal weten. Vraag het me tijdens onze kennismaking. 

De essentie van mijn werk van de afgelopen 28 jaar is verbinding, empathie en het vormen van goede relaties.

Een goede relatie kent kwaliteiten, zoals liefde, nieuwsgierigheid, bereidheid, communicatie, speelsheid en nog zo veel meer. Je kunt een soevereine relatie vormgeven met je kind, waarin je kind weet dat het leven haar of hem toebehoort.

Ik breng, als zeeliefhebber, schrijver, lighthearted orthopedagoog, mentor, speelse bewaker van heelheid, zachte rebel en moeder van 2 kinderen van 16 en 14 jaar, mijn wijsheid mee in hechting, trauma, gevoelens en emoties, verlies, rouw, interactie, goed onderwijs, communicatie, alchemie en nog zo veel meer. We vinden samen mogelijkheden in de context, kijken systeemgericht.

Ik verheug me er enorm op verschuivingen te zien waarvan ik weet dat ze in onze tijd samen zullen plaatsvinden.

 

 

Welkom

 

Plan je gesprek met me in, zodat we kennis kunnen maken.

JA, ik plan nu heel graag mijn gesprek

 

 

We zijn allemaal goede mensen.

Alles wat je nodig hebt is een container waarin je je veilig voelt, waarin je veilig wilt delen en groeien.

 

 

Trust yourself.

 

Marianne Oude Nijhuis ©

 

 

Wil je graag mijn e-brieven op zondag ontvangen, laat hier je mooiste e-mail achter.

 

 

Ervaringen

 

“Ons leven heeft weer structuur en ritme gekregen. Er is een nieuwe basis ontstaan.

Ik voel nu vertrouwen in mezelf als moeder, doordat ik de regie van mijn leven weer in mijn handen heb genomen.

Ik kan een warm nest voor mijn kinderen creëren, kan veilige grenzen stellen en tegelijk dankbaar zijn voor alles wat er al is. Ik zie nu dat het weer goed gaat met mijn kinderen. 

Door de gesprekken met Marianne, heb ik geleerd wat de juiste weg is van begeleiding van mijn kinderen.

Door de concrete informatie over dat wat mijn kinderen nodig hebben, kan ik nu focus brengen op het vinden en voeden van verbinding in de relatie met mijn kinderen. 

Wat me het meest verrast heeft is dat het nu al zóveel beter gaat dan een half jaar geleden!

Op het moment dat ik Marianne in de zomer op het strand voor het eerst ontmoette, kon ik me dat echt niet voorstellen!”

 

Marianne draagt een groot talent in zich. Ze brengt haar deskundigheid, warmte en empathie samen. Ze luistert, ziet en hoort je niet alleen, ze voegt heel veel van haar kennis toe. Ze weet zo veel over wie kinderen zijn, wat ze nodig hebben, in welke fase ze zich bevinden, over grenzen, verbinding behouden via ‘de weg van verbinding’ en kennis van het kinderbrein.

De balans tussen haar deskundigheid en empathie, door je echt te horen EN te zeggen wat en hoe het echt anders mag, dat is wat het zo rijk maakt me Marianne te werken. Zeker, als je moeite hebt grenzen te stellen, nodig hebt om grenzen te horen, waarom die grenzen nodig zijn en ze te gebruiken voor het vormgeven van je leven met je kinderen. Kinderen groot brengen hoef je niet alleen te doen.

 

† Ianthe

 

 

“We kijken allebei terug op een prachtige ervaring. De foto’s gooien hoge ogen, we hebben er alle opa’s en oma’s blij mee gemaakt!

Echt een prachtig moment, dat we op deze manier heel mooi en op een fijne manier kunnen vasthouden.

Mijn dochter is bijna helemaal klaar voor haar reis, op grote afstand van ons en kijkt er erg naar uit. Ik kan haar nu laten gaan, hoe erg ik haar ook zal missen. Marianne, dank je wel voor deze prachtige belevenis.”

Heleen

 

 

 

“Dank je wel Marianne, voor dit warme onthaal bij de start. Ik weet dat je voor dit soort zaken gewoon moet durven kiezen. Ik fiets nu al met een glimlach, na maanden spanning en voel minder druk op mijn borst.”

Anoniem

 

 

“We hebben zo genoten. Ik wil je bedanken voor de sessie op het strand, steun en je begeleiding erna!

Ik voel me zoveel sterker dan eerst. Ik heb geleerd anders te denken en dat helpt me enorm! Ik kan mijn dochter nu veel beter steunen en er voor haar zijn.

In plaats van het verdriet en onmacht voor haar op te lossen en me schuldig te voelen dat dat niet lukt, ben ik er nu voor haar.

Nu weet ik dat ìk ervoor kan zorgen dat het thuis een fijne plek is voor ons gezin waarin zij steun, warmte en liefde voelt. En dat kàn ik en dat doe ik. Marianne, je hebt me geholpen te vertrouwen op mezelf. Dank je wel.”

Ella

 

 

“Samen met Marianne, mijn man en onze middelste hebben we, na een hectische periode van stress, spanningen, hectiek en gezondheidsperikelen binnen het gezin 3 maanden coaching ontvangen. Dit was fijn. We ervaren meer rust en minder boosheid binnen ons gezin. Nu zijn we samen op weg.”

Elise

 

 

 

 

 

 

 

Voorwaarden

 

Voor dit partnerschap kun je de investering als ouders zelfstandig maken.

Dit partnerschap kan worden bekostigd door Jeugdhulp in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo, Uitgeest, met wie mijn bedrijf contracten voor vergoeding heeft. Deze contracten gelden voor inzet van ouderbegeleiding.

Ben je moeder van een kind met een hoge behoefte aan support, is je oudste kind onder de 18 jaar en heb je hulp en suport nodig op het gebied van ouderbegeleiding, (levend) verlies, rouw, trauma bij jou of je kind(-eren), dan kan je je wenden tot de gemeente, huisarts, CJG voor een doorverwijzing voor ouderbegeleiding.

We kijken samen naar wat het met je doet nu je te maken hebt met vragen en zorgen over je kind, (levend) verlies, trauma, rouw, slaapgebrek, spanning, overprikkeling in jullie dagelijkse gezinsleven en wat jij nodig hebt om je, als eerste, staande te houden en vervolgens een leven vorm te geven, inclusief jezelf, je andere kinderen, je werk of bedrijf en een goede relatie met je geliefde en de mensen om je heen. Neem contact met me op, als je me graag kennis wilt maken, door me te schrijven. 

 

Marianne Oude Nijhuis ©

2022-2027