Gevoelens

ONTDEK EN KIES LIEVELINGSGEVOELENS

Creëer een nieuw verhaal voor je gezin, waarin jij en je kind ruimte hebben te zijn, groeien en plezier te hebben.

 

 

‘Lievelingsgevoelens’?

Gevoelens

 

‘Ontdek en kies lievelingsgevoelens’ is een zelfstudieprogramma van 7 ochtenden. 

 

In dit programma vind je als ouder de structuur en inhoud je aandacht en tijd te verschuiven naar een goede relatie met je kind en iedereen in en rondom je gezin. Je aandacht en tijd richt je op kwaliteiten van jou, je kind en mensen die je lief zijn, in en rondom je gezin, zodat je verlangens kunt vormgeven voor je gezin.

 

Stel…. je wilt de relatie met jezelf, je (ex-) geliefde en je kind met liefde vormgeven en achter de gevoelens van boosheid, frustratie en gedrag kijken, dan is dit programma voor jou.

Als je verlangt je kinderen te helpen met empathie, ruimte wilt maken voor wie je kind werkelijk is èn woorden wilt geven aan gevoelens en lievelingsgevoelens.

Als je je dankbaar òf schuldig voelt over de periode die achter je ligt en je een nieuw verhaal wilt schrijven èn leven met je kind en gezin. Je zegt gedag tegen woorden en oude verhalen waarin jij je alleen voelt en niet weet wat je moet doen en zeggen. Je kiest nieuwe, liefdevolle woorden voor je kind, vanuit kwaliteiten. Alles wat er al is, wat je al weet en leert, kun je samenbrengen in je Avonturen- en Receptenboek. Vanuit rust, gemak, enthousiasme, verbinding, plezier en….. de liefde. Vooral de liefde graag.

 

 

 

Voor wie is het?

Gevoelens

 

Je zult genieten van ‘Ontdek en kies lievelingsgevoelens’…..

 • Een verlangen voelt je gezin zo vorm te geven, zodat jij, je geliefde en kinderen vanuit plezier kunnen deelnemen – mèt vrijheid, verbinding, dromen, rust, plezier, gevoelens en zielskwaliteiten.

 

 • Er als moeder, leerkracht of therapeut van houdt te onderzoeken hoe je kinderen tussen de 4 en 18 jaar gelukkig, creatief en gezond groot brengt met woorden en zinnen die de sfeer thuis direct ontspannen en je kind de weg wijzen. Je zegt gedag tegen woorden en verhalen die jou en je kind gebroken achterlaten.

 

 • Ervan houdt te dromen welke avonturen jullie als gezin kunnen beleven in de komende 4 seizoenen.

 

 • Ervan geniet in stilte en alleen thuis te leren, zonder tijdsdruk en haast, met of zonder je kinderen om je heen.

 

 • Jij je alleen of onzeker voelt als je kind ontploft, gilt, wegrent, bijt, weinig slaapt, eten weigert, intens verdrietig of bang is – en graag wilt weten wat je kunt doen en welke woorden je kunt gebruiken om elke dag voldoende en mooie ervaringen en momenten te beleven met je kind.

 

 • Een goede en warme relatie met je kind wilt vormgeven en nieuwsgierig bent hoe jij kunt leren in goede relatie met jezelf te zijn. Met woorden die bij je passen.

 

 • Hoe je zorgt voor hechting en toch flow ervaart, hoe je zorgt voor harmonie en stabiliteit voor je kind èn avontuur, hoe je zorgt voor veiligheid èn vrijheid.

 

 • Als je wilt spelen met perspectief nemen, zonder oordeel zijn, gevoelens herkennen, benoemen, verbinding herstellen en behouden met woorden.

 

 • Je ervan houdt te schrijven en verhalen te maken die je helpen om situaties te transformeren – en je nieuwsgierig bent hoe je dit kunt doen.

Dit is wat je zult doen:

Gevoelens

 

 • Je kijkt terug en viert hoe je kinderen zich de afgelopen vier seizoenen hebben ontwikkeld.

 

 • Je herinnert je de woorden, zinnen, verhalen, mensen, voorouders, momenten, plekken en ontmoetingen die het verhaal van je gezin gevormd hebben het afgelopen jaar.

 

 • Je gebruikt de (schrijf-)oefeningen om te beseffen wat jullie goed heeft gedaan èn de woorden en patronen te ontdekken die gebruik maken van oude systemen, overtuigingen en beelden van angst, schaamte, schuld.

 

 • Je laat verhalen gaan die jullie niet verder helpen. Je opent een nieuw jaar met je kinderen waarin plezier, gemak, kracht en liefde jullie de weg wijzen.  

 

 • Je maakt de kwaliteiten en lievelingsgevoelens van je kind of kinderen, jezelf en je gezin zichtbaar. Je droomt over simpele avonturen die je wilt beleven en tot leven wilt brengen.

 

 • Je schrijft een intentie voor je gezin voor de komende 4 seizoenen waarin ieder kind ruimte heeft te zijn, groeien, plezier te hebben, vriendschappen te ontwikkelen en onderhouden, sporten, muziek maken, nieuwe dingen te leren en spelen, als je wilt.

 

 • Je helpt en troost kind daar waar prikkels en gevoelens zo intens ervaren worden.

 

 • Je ontdekt wat je wilt dat je geld voor je doet om verhalen tot leven te brengen.

 

 • Je sluit het programma af met een liefdevol boek voor je gezin voor de komende 4 seizoenen en verheugt je op hoe jullie verhaal zich nu kan en zal ontvouwen.  

 

 

Hoe werkt het:

Gevoelens

 

Na je online betaling is het programma voor je online beschikbaar. Je ontvangt direct toegang. EN… je ontvangt het Recepten- en Avonutenboek cadeau.

Cadeau: Avonturen- en receptenboek voor je gezin. Met dit boek geef je het nieuwe verhaal van je gezin vorm, samen met alle oefeningen uit het programma. Dit werkboek is een aanvulling op het programma en geeft je een unieke kijk op hoe je de relatie met jezelf, je kind, je geliefde kunt vormgeven + alle relaties die voor jouw gezin belangrijk zijn.

Laten we wat magie met elkaar creëeren.

 

Eenmalige betaling €125,-

Schrijf en oefen

 

Dit programma is online en kun je vanaf iedere plek doen en bekijken. Als je wilt lezen op je telefoon, pc of tablet, de pdf van het werkboek wilt uitprinten, wilt luisteren en kijken naar mijn video’s voor jou, dat kan.

 

Lees & kijk terug

 

Het programma bevat een e-boek van rond de 72 bladzijde met informatie over hoe het brein, lichaam en taal van jou en je kind werkt bij stress, crisis, gevoelens en emoties, met schrijfoefeningen, technieken, pedagogiek en methoden hoe je keuzes kunt maken in het moment om jezelf en je kind te helpen.

Je ontvangt 7 video’s en als cadeau een avonturen- en receptenboek voor je gezin als werkboek, rond de 70 bladzijden. Je materialen zijn om voor altijd te bewaren en blijven online beschikbaar, zolang je wilt.

Jouw tempo en ritme

Gevoelens

 

‘Ontdek en kies lievelingsgevoelens’ is een zelfstudieprogramma van 7 dagen. Je kunt jezelf 7 ochtenden aan zee cadeau geven en daar zelf het programma doen, met vers gezette koffie, wortel- of chocoladetaart, muntthee en lunch. Je kunt er ook voor kiezen om het in een tempo, ritme en plek te doen die het beste bij jou past.

 

 

Het avontuur

 

Stel, je wandelt langs de zee, de golven kabbelen of beuken woest en vragen je te komen zwemmen. Je hunkert naar wat er zich achter de spiegeling van het water in de diepte afspeelt in het leven met je kinderen. Hier start je avontuur, samen met je lichaam, gedachten, gevoelens, sensaties, alle delen van jou, je verhalen, de woorden van je kinderen. Het avontuur wacht op jou, klaar voor nieuwe woorden en verhalen.

 

De weg achter je...

 

Door terug te blikken op momenten in de 4 seizoenen die achter je liggen, zul je herinneren van welke ontwikkelingen je van jou en je kind kunt genieten. Je staat stil bij wat je bent verloren onderweg en krijgt inzicht in patronen en gewoonten die je niet hebben geholpen. Met een oefening sluit je het jaar achter je af, zodat je het seizoen dat voor je ligt, simpel en met een kloppend hart, kunt instappen.

 

Het pad vóór je...

Gevoelens

 

Met oefeningen, recepten en simpele ideeën, creëer je een vloed aan woorden die zorgen voor veiligheid en vrijheid voor je kinderen.

Je vindt woorden zonder oordeel, die je kunt geven en ontvangen. Je geeft woorden tijdens het eten dat jullie samen eten, de kleren die jullie dragen, aan het slapen gaan en de lange nachten die je wilt slapen, de lievelingsplekken die jullie bezoeken, aan het spelen en leren van je kinderen, de natuur en buiten zijn, de overvloed die er is in jullie gezin, 60 lievelingsgevoelens en 4 basisgevoelens.

Je ervaart kracht en creativiteit dat met liefde te laten lukken waar jullie intens veel plezier aan beleven.

Je leert je kind als heel te zien, woorden in een nieuwe vorm te gieten die bij jou en je kinderen passen. Je verwondert je hoe graag je kind zich deel in jouw gezin wil voelen. De woorden die je kiest worden de wereld waarin je kind opgroeit.

Alchemie vindt plaats door aandacht te geven aan de wereld van gevoelens en gedachten die achter het gedrag en acties van jou en je kind verborgen liggen. Door zorgvuldig te luisteren, voelen en kijken naar je kind, komt er energie vrij die woorden te kiezen die voedend zijn voor jullie relatie. Je sluit het programma af met een krachtige oefening waarin je de relatie met je kind viert.

 

 

 

 

 

De plek om te leren

 

Creëer een lievelingsplek in je huis. Leg een mooi schrift klaar waar je de komende dagen in wilt schrijven, leg je lievelingspen klaar, dik tekenpapier, potloden, steek een kaars aan, koop de meest verrukkelijke chocolade, pluk of koop mooie bloemen, drink water en verse thee, draag fijne kleding, maak het heilig. Dit is jouw tijd.

 

Ouderschap begint bij jou, daarom beginnen we steeds bij jou. Door open te staan voor nieuwe woorden èn de stilte, zal er ruimte zijn nieuwe woorden te gaan gebruiken en een nieuw verhaal te schrijven voor jou en je kind in de toekomst.

 

 

“Ons verhaal was lange tijd een verhaal van gebrek aan vertrouwen. Ik heb, door het schrijven, nieuwe stappen en dit mooie programma, durven kiezen waar we energie van krijgen. Andere dingen hebben we op een mooie wijze afgesloten. Want alles is er en het is tijd om ons weer heel te voelen.

Ik realiseer me nu, en ook de kinderen, dat ruimte geven dat iets spannend voelt, veel fijner is. Zonder dat je daardoor een stap terug moet nemen. Als iets echt belangrijk voor je is, kun je, hoe spannend het ook voelt, uit vertrouwen handelen. Er staat nu een heel nieuw verhaal, waarin er genoeg ruimte is te doen wat ik wil, voor mezelf, voor de kinderen, voor ons gezin.” Inge woont met haar gezin in een klein dorp, aan een rivier, waarin ze zwemmen. Ze leest nu buiten op de kussens aan haar kinderen voor en staart ’s avonds, met z’n tweeën, met een wijntje naar de vlammen van hun kampvuur (juli 2018).

 

Eenmalige betaling €125,- (vrij van btw)

 

 

Onderwerpen die we zullen behandelen

Gevoelens

 

Ieder woord bevat een wereld aan betekenissen, metaforen, informatie, schoonheid en ideeën. Ieder woord dat je gebruikt onthult een waarheid over jou in relatie tot jezelf, je kind en de wereld om je heen.

Hoe zorg je ervoor dat je de woorden loslaat die niet passen bij wie jij en je kind zijn? Woorden die passen bij technieken uit de psychologie, onderwijskunde en opvoedkunde die vol zijn van oude patronen van angst, overtuigingen, normen, regels, wetten en een sociaal systeem waarin kracht verward wordt met macht, schaamte en schuld. Hoe kun je die woorden en verhalen laten gaan die jou en je kinderen niet meer helpen?

 

 • Wat doe en zeg je, hoe neem je jouw ruimte in en geef je vriendelijk leiding met woorden, gevoelens en intenties die helder zijn voor je kind en jullie relatie voeden, je verbinding herstellen of behouden, als je kind gilt, wegrent, bijt, je slaat, weinig slaapt, eten weigert, intens verdrietig of bang is?  

 

 • Hoe communiceer je vanuit kwaliteiten van je kind en kun je je kind begeleiden bij de gevoelens en sensaties als een waardevol instrument, zodat er sprankeling over wat er in je leven omgaat ontstaat?

 

 • Hoe open je de deur voor je kind, of tiener, of jong volwassene, verhalen te delen over de wereld waarin je kind opgroeit?

 

 • Hoe vertel je verhalen die de magie van de kindertijd weerspiegelen en met gemak de deur opent voor empathie en verlangens in jullie gezin voor de komende 4 seizoenen?

 

 

“Mijn verhaal startte bij de periode van 5 jaar die achter ons lag, met angst voor verlies van gezondheid van mijn geliefde, werk en zekerheid. Ik voelde veel stress. Ik heb heel hard gewerkt om te zorgen voor geld, mijn kinderen en zekerheid voor ons allemaal.

De stap naar ontspanning en tijd voor mijzelf, richten op wat er al is en welke mooie dingen mogen komen, wilde ik leren zetten. In korte en lange momenten. Zitten met thee, tijd voor yoga, zon, pilates, in de natuur wandelen, genieten en aanpassingen in mijn werk. Zonder me schuldig en gestrest te voelen. Ik verlangde naar ruimte en tijd voor iedereen, in rust reageren naar mijn kinderen èn mezelf. Gezondheid, gezelligheid, gesprekken, lachen, vertrouwen, liefde en aandacht geven en samenzijn.

Door te werken met Marianne en het programma, ben ik me bewust van de keuzes die ik maak en de dingen die ik doe en zeg. Het onderwerp geld in het programma is daarbij ook heel interessant.

Ik heb een nieuw startpunt gemaakt, de kanteling naar het hervinden van rust binnen ons gezin, positiviteit, blijdschap, genieten, zonder angst op de voorgrond. Met mijn middelste dochter heb ik samen een ritueel voor het jaar dat achter ons ligt, vormgegeven op het strand. Mooi, simpel en precies goed. En… ik heb een aantal stappen kunnen nemen, voor het vormgeven van de komende 4 seizoenen, voor mij en ons gezin.” Elise, moeder van 3 kinderen, juli 2018

 

 

 

Hoe dit programma is ontstaan

Gevoelens

 

 

Net als in mijn begeleiding en andere programma’s, is het nieuwe programma (april 2018) ‘Ontdek en kies lievelingsgevoelens’ gestart bij ontdekkingen in mijn innerlijke wereld, studie van verhalen van kinderen, ouders, ondernemers, kinderbrein en ouderschap en mijn wetenschappelijke studie orthopedagogiek en onderwijs. 

De empathische, psychologische, pedagogische en communicatieve ontwikkeling van kinderen in de thuissituatie en onderwijs hebben me vanaf kinds af aan geïntrigeerd. Dat bracht me naar onderwijs, ouderschap, diagnostiek bij leer- en gedragsproblemen, werken met verhalen vertellen, creatiekracht, energiewerk, ervaringen in mijn moederschap en het therapeutische werk met de inmiddels rond de 2000 kinderen, ouders en leerkrachten van de afgelopen 25 jaar.

Vanuit liefde èn als bewaker van heelheid, niet meer vanuit dat wat er niet klopt, werk ik nu. Zodat kinderen en ouders voelen dat ze heel zijn & goede relaties kunnen vormen met de mensen die hen lief zijn. Ik probeer me te omringen met mensen die me lief zijn, zodat ik met plezier kan deelnemen aan mijn leven.

In 2017, in de week van midzomer, nam ik een week om terug te blikken op mijn bedrijf en een nieuw verhaal voor mijn bedrijf te schrijven voor het komende jaar. Ik vierde welke ouders en kinderen ik had mogen helpen, welk aanbod me niet meer paste of te weinig transformatie bracht voor kinderen en ouders. Ik droomde over het nieuwe jaar dat voor me lag en nam liefdevol afscheid van alles wat niet meer bij in de wereld van mijn bedrijf paste.

Dat bracht me op het idee dit ook te doen voor mijn gezin en het mee te nemen in een nieuw aanbod voor vaders, moeders, hun kinderen, als ook voor therapeuten, begeleiders en leerkrachten. Zo startte ik een intiem creatieproces met dit programma.

Het programma bevat alle elementen van een goede relatie met je kind èn de kwaliteiten om te zwemmen in de zee, in de 4 seizoenen. Dat laatste hoef je niet echt te doen. Mijn pedagogiek bevat het dromen en zwemmen met je ziel, door je lichaam als thuis te ervaren, ademen, bewust te zijn van je gevoelens en mindset èn, met liefde voor je leven en je kinderen, te durven doen. Alleen zo kun je dat ervaren en uitdrukken wat je het meeste lief is.

 

Ik heb ‘Ontdek en kies lievelingsgevoelens’ voor jou gemaakt als je je kinderen net zo lief heb als ik en met mij wil leren. Voor jou, als je ieder woord wilt zien als een wereld. Een wereld waarmee je plezier kunt creëren. Als je het werk wilt doen om dat te laten lukken.

 

 

Ik ben zo blij dat ik het programma nu met je kan delen, zodat het jou zal helpen in een goede relatie te zijn met jezelf, kinderen, geliefde, je leven. Heb het lief.

 

 

Met al mijn liefde, Marianne Oude Nijhuis

april 2018

 

“Ik heb bovenal geleerd om echt te kijken naar mijn kinderen en dat emoties er mogen zijn. Door het benoemen van de emotie voelen de kinderen zich veilig en komen ze eerder tot rust.” Stefanie, moeder van 2 jongens

 

 

Programmavoorwaarden

 

Voor dit programma ontvang je geen terugbetaling. Als je twijfelt of het programma bij je past, kun je altijd contact met me opnemen door me te schrijven. Ik help je graag bij je beslissing of dit programma is waar je naar zoekt.

 

In dit programma en mijn twee e-boeken heb ik, in een intiem creatieproces, alles samen gebracht wat je, naast eten en drinken, als eerste wilt weten als je kinderen groot brengt. Ik hoop dat het je steeds weer zal helpen in relatie met je kind en wat jij wilt in je leven.