Boekenclub

Boekenclub

 

Laat je een avond meevoeren door het boek Braiding Sweetgrass van Robin Wall Kimmerer

 

De boekenclub is een online samenkomst van 1,5 uur met Marianne Oude Nijhuis, waarin we samen een hoofdstuk lezen uit een inspirerend boek.

De eerst volgende boekenclub is:

in het voorjaar 2021

 

 

 

Dit is hoe het werkt

 

We ontmoeten elkaar op een super relaxe plek op het web, zodat je mee kunt doen vanaf huis, op de bank, in je atelier of vanaf je leesplek, via zoom, zodat je mij kunt zien.

Mijn belofte is dat er ruimte is te lezen en in veiligheid je vragen te delen, als je wilt. Je verlaat onze avond met meer rust, energie, ruimte, inzicht, steun en vrijheid.

 

De inschrijving is nu gesloten. Heb je behoefte te delen en support te ontvangen, als eerste voor jouw kind, je bent welkom in de online Kindercirkel.

 

 

 

 

 

Je bijdrage is €10,- (vrij van btw)

 

Na het reserveren van je plek ontvang je de link naar onze plek op het web, zodat je mee kunt doen vanaf huis, op de bank, in je atelier of vanaf je leesplek, via zoom.

 

KOOP zelf je boek vooraf – vandaag – bij je lievelingsboekenwinkel, in het echie of via hun site. Juist nu hebben schrijvers, uitgevers en lokale boekwinkels alle support nodig!

 

Wandel, fiets, huppel, skate of surf er online naar toe en zorg er zo voor dat vakmanschap en ondernemerschap bij jou in je omgeving kan blijven bestaan!

En neem wat extra tijd, zodat je kind de geur van nieuwe boeken kan opsnuiven en in de mooiste binnenwereld kan verdwalen die fantasie, taal en voorstellingsvermogen te bieden heeft.

 

Met al mijn liefde, Marianne Oude Nijhuis

© copyright, 2020-2025

Als je wilt weten of dit is waar je naar op zoek bent, schrijf me. Ik help je graag in het vormgeven van een veilige, soevereine en liefdevolle relatie met je kind.

 

 

 

 

Ervaringen

 

De allereerste boekenclub was op woensdagavond 20 maart 2019, waarin we met een intieme groep vrouwen het hoofdstuk Clear Water: Nourishing the Creative Life, uit Woman who run with the wolves hebben gelezen.

 

 

Ik nodig je alsnog uit het hoofdstuk op een moment in je leven te lezen waarop je je afvraagt hoe het toch komt dat je te midden van je creatieproces STOPT of iets niet afmaakt wat je zo lief is.

 

Boekenclub

“We must clean up the river”. Dank je wel voor de avond, het was ZO waardevol voor mij”, Laurien Baart

 

Boekenclub

 

Op de tweede boekenavond lazen we samen hoofdstuk 3 uit: Your Money Story: uit The Art of Money – A life-changing guide to financial happiness – van Bari Tessler

Als student van Bari Tessler in haar Art of Money jaarprogramma in 2017 en 2018, neem ik je graag mee in haar boek en gids, barstensvol oefeningen om een goede relatie met geld vorm te geven, ook voor je kind.

Ik nodig je alsnog uit het hoofdstuk en boek als geheel op een moment in je leven te lezen waarop je je relatie met geld en de verhalen die je jezelf vertelt over geld in 3 fasen wilt belichten: Money Healing, Money Practices, Money Maps (& dancing with your Money Maps). Vooral ook als je wilt lezen over hoe je een verband kunt leggen tussen hoe je bent opgegroeid & je verhalen, patronen en overtuigingen NU, over geld.

 

Boekenclub

Illustraties van © Laurien Baart.

UNTAMED

Boekenclub

 

Op de derde boekenavond in april 2020 lazen we samen het boek UNTAMED, van Glennon Doyle.

 

“Mothers are models”. Glennon Doyle is schrijver en spreker. Ik ben fan van haar werk voor moeders en kinderen, schrijverschap en haar weg van vrijheid, angst, humor en liefde.

In het boek staan prachtige fragmenten over overtuigingen die we als vrouwen mogen loslaten. Het boek geeft je humorvolle en liefdevolle verhalen waarin kiezen voor leven voorop staat, zodat de uitspraak van Carl Jung geen waarheid hoeft te zijn:  “The greatest burden a child must bear is the unlived life of its parents.”

Kinderen helpen met verlies

Boekenclub

 

Op de vierde boekenavond in augustus 2020 stond het boek ‘Kinderen helpen met verlies’ van Manu Keirse, om de kinderen in je leven te leren zien en bij te staan in hun verlies en rouw, centraal.

Hoe kun je als ouder aanwezig zijn voor de pijn van je kind?

Hoe zorg je voor open communicatie over het sterven en de dood van een dierbare, een ernstige ziekte in je familie, echtscheiding, nieuwe school, afscheid nemen, verlies van lichamelijke soevereiniteit? Hoe zorg je voor veiligheid?

Lees over de nodige veiligheid, steun en openheid, zodat jij als ouder, (kinder-)therapeut, leerkracht, docent, visievolle vakgenoot de voorwaarden en mogelijkheden vindt kinderen in je leven te helpen, zonder jezelf te verliezen.

Al onze baby’s, peuters, kinderen, tieners en adolescenten ervaren intense gevoelens, emoties en verdriet, nu ze verlies en rouw meemaken.

Laten we hen met warmte omringen en de woorden vinden die tot steun zijn, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot krachtige volwassenen.