Marianne

Dragen met de wind

Marianne

 

 

Iets over mij

Mijn naam is Marianne Oude Nijhuis, universitair opgeleid orthopedagoog, lid NVO (Nederlandse Vereniging Pedagogen en Onderwijskundigen) en geregistreerd SKJ (Kwaliteitsregister Jeugd), schrijver, mentor, moeder van 2 kinderen van 16 en 14 jaar.

Ik leef met mijn geliefde en onze 2 kinderen, ben dochter van gescheiden, liefdevolle ouders, zus van 3 broers en 1 zus, tante van een heel zwikkie toffe neefjes en nichtjes, logeeradres van vrienden en vriendinnen van mijn kinderen, vriendin in ware vriendschappen.

 

 

Als kind groeide ik op in een groen landschap op een grote boerderij, vol dieren en natuur. Ik was dapper, lief, creatief, bang, krachtig en rebels. In de stad waar ik vanaf mijn 9de naar school ging voedde ik mijn leren èn creativiteit, met hoofd, hart en handen.

Als werkende vrouw gebruikte ik jaren mijn lichaam als transportmiddel vanuit mijn hoofd, totdat mijn lichaam me om ademruimte vroeg. Als moeder wilde ik voor mijn kinderen zorgen, mijn relatie met hen koesteren, liefde in actie. Nu wil ik er voor mijn tieners zijn,  avonturen samen en zelf beleven.

De waanzinnige wijsheid die in mijn lichaam ligt opgeslagen, is iedere dag voor mij een les en inspiratie.

De essentie van mijn werk is luisteren, verbinding en empathie. Het voeden van goede relaties. Ik werk het liefste op het snijvlak van mijn ervaringen als deskundige, moeder, schrijver en visievolle ondernemer, met hart en ziel.

Ik heb de afgelopen 27 jaar kinderen, ouders en scholen geholpen met praten, lopen, spelen, leren, lesgeven, kijken, genieten, samen spelen, slapen, verbinden, inleven, liefde tonen, rebelleren, verhalen maken, schrijven en vertellen.

Ik werk nu het allerliefste met creatieve, visievolle vrouwen EN kinderen, tieners of jong volwassenen die al lang naar bed moeten of met stoelen gooien.

Vrouwen die hun grote visie tot stand willen brengen, tedxtalks delen, boeken schrijven, online programma’s maken, cirkels verzorgen, zich bezig houden met transformerend werk, vakgenoten, kunstenaars, therapeuten en leerkrachten. Zij die haar werk en bedrijf wil laten groeien, relaties wil voeden, koesteren en liefhebben.

Kern

Marianne

Iedereen is kind geweest, krijgt, heeft, wenst ze of juist niet. In je kindertijd wordt het fundament gelegd voor je pad, je vertrouwen, je liefde voor de wereld, voor contact met andere mensen en contact met jezelf.

Door kinderen met de liefde, compassie en empathie groot te brengen, kunnen meer mensen in goede relatie zijn met zichzelf en de mensen om zich heen.

Ik wil er graag aan bijdragen dat mensen en vooral ouders zich héél, niet stuk, gebroken of niet goed genoeg voelen, maar zich herinneren welke zielskwaliteiten en gaven zij in zich dragen en zo met plezier kunnen deelnemen aan hun leven met hun kinderen.

In mijn kern weet en voel ik dat mensen altijd het pad kunnen verleggen, rust kunnen vinden in zichzelf, los zijn van gedachten en gevoelens en mogen beseffen dat het goed is wat ze doen. Zodat je als ouder en mens vanuit plezier, liefde en eenvoud kunt vormgeven wat je lief is en er gewoon mag zijn.

Ademruimte

 

In je moederschap kun en hoef je niet perfect te zijn. Wel kun je heel groeien als vrouw en jezelf en kind leren zien om wie jullie werkelijk zijn. Zeker als je moederschap of je kinderen meer van je vragen dan je ooit had kunnen voorzien.

 

Achtergrond

Marianne

 

Ik ben universitair opgeleid als Orthopedagoog aan de VU, lid NVO, en geregisteerd SKJ (Kwaliteitsregister Jeugd), Leerkracht Primair onderwijs, opgeleid in Amsterdam, aangevuld als School Video Interactie Begeleider (SVIB). Ieder jaar volg ik geaccrediteerde opleidingen, online programma’s, trainingen in mijn vakgebied, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling.

In 2015 deed ik mijn eerste mindfulness training, nam ik deel aan Break Free van Great Communicators en was Hennie Tibben mijn businesscoach.

In 2016 volgde ik B-school van Marie Forleo, 3 trainingen van Brené Brown, HERO’s Journey bij Great Communicators en de koudetraining bij Wim Hof, alias The Iceman.

Vanaf 2017 werk en groei ik samen met Hiro Boga als mijn businesscoach en mentor.

Vanaf het najaar van 2020 tot 6 januari 2021, heb ik de ‘shitty first draft’ geschreven van het boek dat graag via mij vorm wil krijgen.

In de mini-expeditie ‘Dromen met zeeliefhebbers’ genieten tot de zomer 2021, 15 vrouwen van kleine delen van het boek dat ik aan het schrijven ben (tweede versie) en de ideeën die ik met hen deel, om alvast te gebruiken.

In 2022 dompel ik mij onder met krachtige mentoring mijn mentor Hiro Boga voor persoonlijke groei en groei van mijn bedrijf.

De boeken die ik om mee heen verzamel gaan over (bijzondere) kinderen, vrouwelijk leiderschap, ouderschap, psychologie, orthopedagogiek, ondernemerschap, geld, werk, onderwijs, de natuur, het (kinder-)brein, gevoelens en vooral over empathie en compassie.

Iedere dag schrijf, lees, mediteer en beoefen ik kundialini-yoga. Iedere week zwem ik in de zee, in de 4 seizoenen. Dat is mijn ontdekking naar verbinding met mijn lichaam, adem, ziel, kou, warmte, de liefde en mijn verhaal.

© 2023 Met al mijn liefde, Marianne

 

Ik werk volgens de richtlijnen van mijn beroepscode van de NVO.

Linkedin