Zee

Soms ontmoet ik een kind dat, net als ik, alle moed voelt het ijskoude water in te stappen en over te steken. Los van haar ouders, vanuit nieuwsgierigheid hoe het aan de andere kant is.

 

Zee

 

Niet blijer kun je mij maken – als het water toch angst oproept – dat zij, op eigen kracht, op mijn rug wil klimmen en ik haar even mag dragen. Zodat we samen verder kunnen. Zomaar, vanuit vertrouwen.

Kinderen spiegelen precies wat ze nodig hebben in een open ruimte als het strand, waar niets anders is dan de relatie met zichzelf, ouders en natuur.

Ieder gezin en ieder kind bevat kwaliteiten. Ieder kind is heel. Probeer er nieuwsgierig naar te kijken en jouw oordeel te laten vallen. De woorden en verhalen die je aan je kind meegeeft, vormen de wereld waarin je kind opgroeit.

Overlaad je kind met woorden die je kind de weg wijzen, troost je kind daar waar prikkels en gevoelens zo intens ervaren worden. Neem je ruimte in. Ontmoet de gevoelens van jezelf en je kind, omarm ze. Een goede relatie met je kind vormt zich, als jij als mens in goede relatie bent met jezelf.

 

Met al mijn liefde, Marianne Oude Nijhuis

© 2019

 

De ouders van dit meisje hebben Magie met je kind ontvangen – een persoonlijk traject van 3 maanden voor je dagelijkse vragen, gedachten en gevoelens over je kind, voor jou en je geliefde, met een sessie van 2 uur op het strand + foto’s als beeldverhaal. Wil jij weten of dit is waar jij naar verlangt met je kind? Schrijf me gerust. Dat kan hier.