december

december

 

De maand december vraagt kracht van jou als moeder en vrouw. De winter nodigt je uit te ontspannen en naar binnen te keren. Minder doen, minder denken, minder energie gebruiken, terugschakelen naar zo’n beetje 70% verbruik.

De winter daagt uit

 

Als je deze (feest-)dagen doorknalt naar de 120% energieverbruik op focus en wilskracht, grote kans dat je lichaam signalen geeft dat het te veel is. Dat je door je rug gaat bijvoorbeeld of overal ontstekingen krijgt.

December is een maand vol verbinding. Als eerste met wat er voor jou werkelijk toe doet. Verbinding met je lijf, gevoelens, simpele gedachten en geliefden.

Verbinding met je plezier, eenvoudige rituelen, vol mooie momenten voor jezelf, kinderen en de mensen die je lief zijn. Het is een tijd van thuiskomen. Zorgen voor je kinderen begint als eerste met meer dan goed luisteren naar wat je wijze lichaam en gevoelens je vertellen.

Schrijf jezelf

december

 

Maak tijd voor ruim voldoende slaap, probeer minder te doen, zeg afspraken af, beperk social media, ruim op en leeg, ook je laptop en telefoon, maak het vuur aan.

Voel wat jij wilt tussen 20 december en de tweede week van januari, de periode van de winterwende en totale rust. Hoewil jij dat kerst en oud en nieuw zal zijn?

Schrijf jezelf, daar waar je diep van binnen naar verlangt.

Vraag elke dag welke kwaliteiten je ìn je dag wilt brengen. Is het meer gemak, eenvoud, liefde, support, vriendelijkheid, empathie, veiligheid? Geef jezelf dat, van binnenuit, zodat jij en je wereld om je heen daar intens van kunnen genieten.

Probeer naar de fysiotherapeut te gaan, de acupuncturist, wandel langs zee, mediteer, lees een uur per dag, vraag een massage, slaap overdag. Je lijf geeft al eerder aan wat er echt toe doet.

 

Ontsteek het licht

december

 

Doe aan je kinderen voor dat zelfzorg juist in december zo belangrijk is voor vrouwen. Minder focus, meer cyclisch.

Steek ’s ochtends vroeg als eerste een kaars aan, zet een schaal en mooie plank met eten klaar, zodat een ieder zich kan voeden.

Ga naar binnen op avontuur nu je kinderen nog dicht bij je zijn. Zet zelfzorg en lievelingsgevoelens voorop, maak verbinding. Met hart en ziel.

 

Met al mijn liefde, Marianne Oude Nijhuis

 

© copyrigth 2020-2025