Blog

Wat als we ruimte maken te herstellen?

 

Heb jij ruimte elke dag iets samen te doen met degene die je lief is? Een half uur uitwaaien op het strand, samen fietsen, wandelen of een duik?

Lees meer …

“We must clean up the river”

Wat als we ruimte maken te herstellen?

 

In je leven is het belangrijk dat er minimaal 1 of 2 mensen zijn die je gaven zien, je aanmoedigen en creativitiet voeden, mensen die jouw kunst en leven voeden. Dat vraagt actie.

Als je je afvraagt hoe het toch komt dat je te midden van je creatieproces STOPT of iets niet afmaakt wat je zo lief is, nodig ik je uit.

“We must clean up the river”.

 

 

 

Lees meer …

Je relatie met geld

Wat als we ruimte maken te herstellen?

 

 

Je relatie met geld is één van de meest lange relaties die je in je leven vorm zult geven. Geld creëren, uitgeven, ontvangen, boekhouden, geven, sparen, verliezen, vinden en nog zoveel meer.


Om een goede relatie met geld vorm te geven
, met alle kwaliteiten van een goede relatie, vraagt het ons bereid te zijn tijd en energie te geven aan onze relatie met geld.

 

Het beeld dat je als sociale of creatieve ondernemer, of als kunstenaar arm bent, geen geld nodig hebt, kunt leven van de lucht, is niet waar. Ook het verhaal dat je als je hebt gekozen voor een beroep waar je anderen helpt, wij sensitieve vakgenoten, nooit veel geld kunt maken / omdat de mensen die je helpt als zoveel problemen hebben / is niet waar.

 

 

Lees meer …

Kinderen helpen met verlies

Wat als we ruimte maken te herstellen?

Al onze baby’s, peuters, kinderen, tieners en adolescenten ervaren intense gevoelens, emoties en verdriet, nu ze verlies en rouw meemaken. Laten we hen met warmte omringen en de woorden vinden die tot steun zijn, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot krachtige volwassenen.

Hoe kun je als ouder aanwezig zijn voor de pijn van je kind?

Hoe zorg je voor open communicatie over het sterven en de dood van een dierbare, een ernstige ziekte in je familie, echtscheiding, nieuwe school, afscheid nemen, verlies van lichamelijke soevereiniteit? Hoe zorg je voor veiligheid?

Lees over de nodige veiligheid, steun en openheid, zodat jij als ouder, (kinder-)therapeut, leerkracht, docent, visievolle vakgenoot de voorwaarden en mogelijkheden vindt kinderen in je leven te helpen, zonder jezelf te verliezen.

Lees meer …

Ademen

Wat als we ruimte maken te herstellen?

Mijn verhaal vormt zich nu ik vanaf september 2016 iedere woensdagochtend samen met een vriendin in de Noordzee zwem. Het hele jaar rond, in ieder weer, met alle fasen van de maan, in alle seizoenen #52wekenzee.

De vragen die vrienden, familie, mijn kinderen en geliefde stellen, zijn fijn. Ik snap ze ook. De angst en misschien ook het stille verlangen.

Waar ik het voor doe? Voor mijn longen. Vanaf mijn kindertijd heb ik astma en mijn medicijngebruik werd zwaarder en meer. Ik vroeg me af, met 2 jonge kinderen, wat ìk kon doen om dat een halt toe te roepen. Mijn astma had me kunnen laten tegen houden. Het blijkt mijn vuur en zuurstof.

Lees meer …

december

 

Als je deze feestdagen als moeder naar de 120% energieverbruik op focus en wilskracht gaat, grote kans dat je lichaam nu al signalen geeft dat het te veel is. Dat je door je rug gaat bijvoorbeeld of overal ontstekingen krijgt.

Lees meer …

Ochtendritueel

Sinds 2016 mediteer ik ’s ochtends. Eerst heel zachtjes. Ik sta half 7 op. Het huis is stil, iedereen slaapt nog. Wil je ook een stevig ochtendritueel ontwikkelen, lees hier verder wat het mij brengt.

Lees meer …