Blog

Plezier met je kind

 

Hoe zal het voor je zijn als je kind zich veilig kan hechten en je een leven kunt vormgeven waarin jij, je kind en je gezin zich thuis voelen? Als je kind contact met je maakt, lacht, met plezier naar school gaat – of leert op een manier die jullie past -, vrienden heeft, speelt, eet, slaapt, voelt, geniet van de natuur, muziek maakt, leest en maakt wat het het allerliefste doet?

 

 

Lees meer …

Verhuizen met je kind

Als je wilt weten wat je kunt doen nu je gaat verhuizen en je kind voelt zich boos, verdrietig of bang voor wat er komen gaat, dan is deze video voor jou.

Ik vertel je welke ene stap je mag nemen, voordat je naar het nieuwe huis gaat.

Lees meer …

Hier begint de lach van je kind

Plezier met je kind

 

Je kent het vast wel. Je loopt ’s ochtends op het schoolplein en ziet een moeder met haar kinderen aan komen snellen. Een moeder met een gezicht op-spanning. Ze zegt met een diepe zucht: ,,Ik zou wel eens een keertje lachende kinderen willen hebben! Blije kindjes!” De kinderen lopen vlak voor haar. Ze kijken strak naar beneden, ‘Exact de blik van hun moeder’, denk je. Je wilt zo graag tegen haar zeggen: ,,Het begint bij jou. Hoe vaak lach jij? Voel jij je vrolijk?”

 

Lees meer …

Leg je oordeel neer

Plezier met je kind

In een stuk zeewier, het leefgebied, vonden we samen een hermietkreeft. Ik hou van die dieren, ze kunnen zo mooi verbeelden wat ze nodig hebben. Als er gevaar dreigt, schuilen ze in hun huis òf gaan de aanval aan.

Ze lijken geen waarde aan bezit te stellen, leven met wat ze hebben, voeden zich met wat ze toelaten en kiezen een leegstaande, rechtsomdraaiende schelp ter bescherming van hun zachte achterlijf. Als het oude huis niet meer past, geven ze zich permissie voor een nieuw huis. Ze verhuizen vlot van hun oude naar het nieuwe huis.

Het meisje met wie ik op het strand was, wilde de kreeft aan haar ouders laten zien, haar wonderlijke vondst. Ze keken samen naar binnen, waar bijna niets te zien was, behalve 2 scharen, een kleine en een grote. Dat gereedschap hoeft alleen gebruikt te worden als het nodig is. Voor het moment trok het dier zich terug.

Als kind kan het zijn dat je te beschermen hebt wat je zo lief is. De relatie met je vader, je moeder, je reisgenoten broer of zus en het huis waarin je je veilig voelt.

Lees meer …

Ademen

Mijn verhaal vormt zich nu ik vanaf september 2016 iedere woensdagochtend samen met een vriendin in de Noordzee zwem. Het hele jaar rond, in ieder weer, met alle fasen van de maan, in alle seizoenen #52wekenzee.

De vragen die vrienden, familie, mijn kinderen en geliefde stellen, zijn fijn. Ik snap ze ook. De angst en misschien ook het stille verlangen.

Waar ik het voor doe? Voor mijn longen. Vanaf mijn kindertijd heb ik astma en mijn medicijngebruik werd zwaarder en meer. Ik vroeg me af, met 2 jonge kinderen, wat ìk kon doen om dat een halt toe te roepen. Mijn astma had me kunnen laten tegen houden. Het blijkt mijn vuur en zuurstof.

Lees meer …

december

Plezier met je kind

 

Als je deze feestdagen als moeder naar de 120% energieverbruik op focus en wilskracht gaat, grote kans dat je lichaam nu al signalen geeft dat het te veel is. Dat je door je rug gaat bijvoorbeeld of overal ontstekingen krijgt.

Lees meer …

Ochtendritueel

Sinds 2016 mediteer ik ’s ochtends. Eerst heel zachtjes. Ik sta half 7 op. Het huis is stil, iedereen slaapt nog. Wil je ook een stevig ochtendritueel ontwikkelen, lees hier verder wat het mij brengt.

Lees meer …